انواع مختلف عسل را بشناسید | تغذیه سالم

رنگ، طعم و حتی عطر گونه های خاصی از سل به شرط منبع شهد گلیه که زنبور از اون تغذیه می کنه. تنوع رنگ عسل تقریبا از طیف بی رنگ تا قهوه ای تیره ادامه داره، تنوع طعم اون از ملایم و مورد پسند تا گیرا و غلیظ و قوی متغییره و حتی عطرعسل هم رایحه بعضی از گلا رو تو ذهن تداعی می کنه.

به گزارش آلامتو به نقل از شهدستان ؛ غنچهای یه گل در منطقه ای برابر ممکنه هرسال شهدای تقریبا متفاوتی دارا باشن که به شرط شرایط آب و هوایی و اندازه بارش اون منطقه در ساله.

بالغ بر ۳۰۰گونه عسل منحصر به فرد در آمریکا پیدا میشه، هر کدوم از اونا به گلای متفاوتی اختصاص دارن. به دلیل محدودیت فضا امکان برشمردن تک تک ۳۰۰مورد برامون موجود نیس پس معمولی ترین گونه ها رو براتون ذکر می کنیم. به عنوان یه قانون کلی باید بدونین که طعم عسلایی که رنگای روشن تری دارن، ملایم تر و به طبع طعم عسلای تیره گیراتر و قوی تره.

واسه باخبر شدن از جزئیات بیشتر در این باره، منبع شهدا و مناطق خاص عسل خیز از مکانای پرورش عسل دیدن کنین.

یونجه (Alfalfa)

یونجه از جمله گیاهانیه که دارای گلای آبیه. یونجه در طول تابستون شکوفه می کنه و در گروه مهمترین گیاهان عسل خیزیه که در بیشتر مناطق غربی آمریکا از جمله اوتا، نوادا، آیداهو و بخش پیدا میشه. عسل گل یونجه سفید رنگ یا زرد بسیار روشن با طعمی بسیار لطیف و ملایمه.

نام علمی: Medicago sativa


آووکادو (Avocado)

عسل آووکادو از شکوفه های آووکادو در کالیفرنیا جمع می شه. رنگ این نوع عسل، تیره و طعم اون قوی و روغنیه که واسه چاشنیا و سسا فوق العاده س.

نام علمی: Persea Americana


لاله درختی(Basswood)

گونه های این درخت از کانادای شمالی تا آلاباما و تگزاس پراکنده شدن و منبع این عسل از شکوفه های گل لاله درختیه. مشخصه خاص عسل لاله درختی، طعم گزنده اون هستش. رنگ این عسل سفید بی رنگ اما طعمی قویست که در دستور طبخ غذاهای بسیاری به کار برده می شه.

نام علمی: Tilia Americana


بلوبری (Blueberry)

این نوع عسل از گلای سفید بوته بلوبری گرفته می شه. شهدا، عسلی به رنگ زرد خیلی روشن یا زرد روشن با طعمی بسیار مورد پسند به وجود میارن. عسل بلوبری در نیواینگلند و میشیگان تولید می شه. بعضی می گن که به عسل بلوبری اسانس بلوبری اضافه می شه در حالی که اینجور تصوری غلطه. عسل خالص بلوبری از شهدی که زنبو رها از بوتهای بلوبری جمع می کنن، بدست میاد. این عسل در جفت و جور سسا و طبخ شکلای جور واجور غذاها، کاربرد فوق العاده ای داره.

نام علمی: Vaccinium spp


گندم مشکی (Buckwheat)

آب و هوای سرد و مرطوب واسه رشد گیاه گندم مشکی عالیست. واسه رشد گیاه گندم مشکی خاک شنی و خاکی که کم کم رطوبت خود رو از دست دهد، برخاکای دیگه ارجحیت داره، با اینکه امکان رشد اون در در خاکای اسیدی و کم ترحاصلخیزهم به قوت خود باقیست. گندم مشکی معمولا در دور و بر چشمه کاشته می شن یا بیشتر خودرو هستن. شکوفه های گندم مشکی صبح خیلی زود باز می شن و نتیجه اون عسلی به رنگ قهو ه ای تیره و طعمی غلیظ و فرق داره. کاربرده های اون واسه باربیکیو و طبخ غذاها عالیست.

نام علمی: Fagopyrum esculentum


شبدر (Clover)

عسل شبدر مثل همون تصویریست که ما از طعم و رنگ عسل معمولی داریم. “همون عسلی که بر سر سفره های ماست.” با وجود اینکه بیشتر عسلای تولید شده از شهد شبدر گرفته می شه اما همین عسل هم بسیار متنوعه. شبدر سفید، شبدر آلسیک و گیاه شبدر شیرین سفید و زرد که بیشتر از شکلای جور واجور دیگه در تولید عسل شرکت دارن. رنگ این نوع عسل وابسته به منطقه و منبع تغذیه زنبورها از سفید بی رنگ تا زرد بسیار روشن متغیره و طعم اون ملایم و خوشاینده. (شکلای جور واجور دیگری از عسل شبدر هم به اسمای شبدر سوئدی سفید، شبدر شیرین و شبدر سفید شیرین و شبدر قرمز هم هست.)

نام علمی: Trifolium repens


اوکالیپتوس (Eucalyptus)

اوکالیپتوس یکی از بزرگترین طبقه از گیاهانه که بالغ بر ۵۰۰گونه متفاوت داره. تنوع رنگ و طعم عسل اوکالیپتوس هم بسیار چشمگیره، اما در کل دارای طعمی بسیار غلیظ و البته تا حدودی دارای خاصیت داروییه. در طبخ غذاها، سسا و چاشنی به کار برده می شه.

نام علمی: Eucalyptus spp


گل مغربی (Fireweed)

عسل گل مغربی دارای طعمی بسیار ملایم و بیشتر بی رنگه و از گیاهان دوساله که در چمنزارهای عجیب شمال و سواحل اقیانوس در آمریکا و کانادا هست، بدست میاد. گل مغربی در جنگلای وسیع رشد کرده و ارتفاع اون به سه تا پنج فوت می رسه و دارای گلای زیبای صورتی سوزنی ماننده. به شکل باحالی شیرین و واسه استفاده در چاشنیا طعمی حیرت انگیزه.

نام علمی : Epilobium angustibolium


بهارنارنج (Orange Blossom)

عسل بهارنارنج هیچ گونه تنوعی نداره، اما زنبورها از شکوفه های شکلای جور واجور مرکبات دیگه مثل پرتقال و مرکبات مشابه مانند گریپ فروت یا لیموشیرین یا ترش هم تغذیه می کنن. خواستگاه این نوع عسل بیشتر در فلوریدای جنوبی، تگزاس، آریزونا و کالیفرنیاست. درخت بهارنارنج در ماه مارچ و اپریل شکوفه می کنه و عسلی سفید یا زرد بسیار روشن با طعمی خاص و رایحه دلپذیر بهار نارنج تولید می کنه. به دلیل طعم بسیار لذیذش این نوع ازعسل در سراسر جهان بر سر سفره ها در کیکا و کلوچها به کار برده می شه.

نام علمی: Epilobium angustibolium


مریم گلی (Sage)

عسل مریم گلی از گونه های جور واجور این گیاه تولید می شه. بوتهای مریم گلی بیشتر در سواحل کالیفرنیا و کوهستانای سیرانوادا می رویند. عسل مریم گلی طعمی ملایم و شیرین داره. رنگ اون بیشتر سفید یا بی رنگه. طعم شیرین اون مکمل بسیار خوبی واسه پنیرای قویست. هنگام خرید عسل مریم گلی به تنوع گسترده این عسل توجه کنین که شکلای جور واجور اون مریم گلی مشکی، سفید، بنفش و ترکیبی از ایناست.

نام علمی: Salvia mellifera


درخت ترشک (Sourwood)

برخلاف نام این درخت که ترشک نام گرفته و در کوهستانای آپالاچین در جنوب پنسیلوانیا تا شمال جورجیا پیدا میشه، طعم و عطری شیرین، غلیظ و قوی داره. این نوع از عسل ارزش تغذیه ای بالایی داره که بر سر سفره ها دیده می شه و در طبخ خوراکیای شیشه ای و براق کاربرد زیادی داره. می گن طعم اون به مدت طولانی زیر دندون می مونه.

نام علمی: Oxydendrum arboretum


لاله صنوبر (Tulip Poplar)

لاله صنوبر درختی بسیار دلپذیر، به درد بخور و بلند با گلای سبز و زرد بزرگ و البته درختی فراموش نشدنیه. گلای اون در ماه می شکوفه میدن. عسل لاله صنوبر در سرتاسر جنوب نیوانگلند تا جنوب میشیگان و جنوب خلیج می سی سی پی تولید می شه. رنگ این عسل قهوه ای تیره اما طعم اون برخلاف چیزی که از عسلای تیره انتظار میره، خیلی غلیظ نیس. کاربرده های زیادی در طبخ غذاها و نونا داره.

نام علمی: Liriodendron tulipifera


توپلو (Tupelo)

عسل توپلو در جنوبی ترین بخشای آمریکا تولید می شه. درخت توپلو دارای گلای سبز تودرتوییه که تبدیل به میوه های نرم توت مانندی می شن. بیشتر درختان توپلو در جنوب جورجیا و شمال غربی فلوریدا رشد کردن که در ماه می و اپریل بیشترین عسل توپلو رو یعنی چیزی در حدود چندین تن عسل سفید و زرد روشن تولید می کنن. عسل تولید شده از این درختان طعمی ملایم و مورد پسند داره که هیچوقت شکرک نمی زنه. درختان توپلو در گروه گیاهان و حیوانات پشتیبانی شده قرار دارن که در خطر انقراضند و نیازمند پشتیبانی بشردوستانه.

نام علمی: Nyssa ogeche

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *