انواع ماهی های خوراکی ما | سبزیجات

ماهیای شمال

ماهی آزاد: مرغوب ترین ماهی جهان هستش. دوکی شکل و کشیده. فیله ماهی آزاد رو به صورت دودی هم مصرف می کنن.

ماهی سفید: دوکی شکل و با گوشت سفید و لطیفه. البته جنس نر این ماهی روی سرش خالای بزرگ و سفید داره، کشیده تره و گوشت بیشتری داره. نوع دریایی اش هم، شک نداشته باشین از نوع پرورشی مرغوب تراست.

اردک ماهی: گوشت لذیذی داره؛ چه اونو سرخ یا کبابی کنین.

ماهی کفال: این ماهی دوکی شکل، گوشت سفید اما سفتی داره و اصالتا روسیه. شمالیا بیشتر نوع "دودی" و "شور" اونو مصرف می کنن. سرخ شده و کبابی کفال رو هم با نارنج و لیمو میل می کنن.

ماهیای جنوب

ماهی حلوا سفید: فلس داره، اما با یه دست کشیدن، تمیز می شه. جنوبیا به اون "زبیده" به معنی برگزیده میگن. "حلوا" رو بیشتر به صورت شکم خالی در روغن سرخ می کنن و سر سفره می یارن. ماهیحلوا مشکی، گوشت سفت تری داره، اما مزه اش همونه.

ماهی سنگسر: از نظر شکلی، کتابیه. استخون زیادی داره. معمولا اونو کباب یا سرخ کرده یا در قلیه ماهی استفاده می کنن.

ماهی شوریده: ماهی شوریده، دوکی شکل و ظریفه. گوشت سفید و کم تیغ اش هم بعد از پخت،نرم و خوشمزه می شه. این ماهی رو درسته و البته با شکم خالی، میشه سرخ کرد.

ماهی شیر: تقریبا بدون تیغ و بی آزاره؛ با گوشتی صورتی که ضایعات کمی داره. همه جوره اش رو هم درست می کنن: سرخ کرده، بخارپز و کبابی.

ماهی سرخو: مثل سنگسره، ولی با گوشت سفید و لطیف. سرخ شده اش رو می خورن یا در قلیه ماهی استفاده می کنن.

ماهی هامور: هامور اسم خانوادگی تعداد زیادی ماهی خلیج فارس و دریای عمانه. این وسط، هامور قهوه ای رو می شه واسه مهمانی، درسته کباب کرد. گوشتش بعد از پختن، سفید و البته سفت می شه. وقت پختن قلیه ماهی با ماهی هامور، پوستش رو نمی کنن، چون حسابی لعاب میندازه.

ماهی راشکو: ماهی مرغوب جنوبه که گوشت سفید و نرم، و ضایعات کمی داره و به هر روشی میشه اونو پخت. راشکو رو واسه قلیه ماهی هم استفاده می کنن.

ماهیای پرورشی:

ماهیای پرورشی کمی لاغرتر و کم بنیه تر از شکلای جور واجور دریایی شون ان، اما بیشتر این شانس رو دارین که اونا رو زنده جفت و جور کنین.

فعلا این ماهیا رو پرورش میدن:

کپور معمولی، کپور آیینه، کپور چرمی، آمور، کپور نقره ای، سرگنده و قزل آلای رنگین کمون.

ماهیای رودخانه ای:

این ماهیا کوچیک ان و البته ارزون تر از شکلای جور واجور دریایی و اگه روش پخت اونا رو بدونین، بسیار خوش خوراک هستن که شامل سوف، لای ماهی، اردک ماهی، اسبله، سس ماهی، مشکی ماهی، قزل آلای خال قرمز و… هستن.

ماهیای سرد یا یخ زده:

وقتی ماهی رو از آبای دور می یارن یا پیش بینی می کنن زمان فروش و مصرفش خیلی طولانی باشه (به خاص واسه ماهیای بزرگ)، اونو فریز می کنن؛ اتفاقا با این کار به سالم موندن ماهی بیشتر میشه اعتماد کرد، اما بعضی وقتا فروشنده ها تقلب می کنن و ماهیای خراب شده و مونده رو با ظاهر یخ زده به مردم قالب می کنن تا عیبش معلوم نشه. 

واسه رو شدن دست این فروشنده های متقلب، به مردمک چشم ماهی دقت کنین.

اگه ماهی سالم باشه، یه نقطه سفیدرنگ در مردمک اون دیده می شه، ولی اگه ماهی قبل از یخ زدن خیلی سالم نباشه، چشم یخ زده اش به طور کامل کدر یا شیری رنگه.
محسن امین- همشهری

*

منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *