بررسی تأثیر باروری بر رفاه اقتصادی در کشورهای منتخب سازمان کنفرانس اسلامی- قسمت …

۳-۹- جمعبندی فصل
در این فصل ابتدا نحوه شکلگیری و اهداف کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی بیان شده است. سپس روند زمانی متغیرهای تحقیق برای کشورهای منتخب و همچنین گروههای مختلف درآمدی مورد بررسی قرار گرفتهاند. در قسمت آخر روند زمانی متغیرها به صورت مجزا برای کشور ایران مورد بررسی قرار گرفتند که نتایج حاکی از این هست که افزایش زاد و ولد تنها در صورتی مناسب خواهد بود که باید به تناسب آن رشد اقتصادی و فرصتهای جدید شغلی نیز جهت افزایش سطح رفاه این جمعیت باید به تناسب افزایش یابند.
فصل چهارم
روششناسی تحقیق
۴-۱- مقدمه
در این فصل از تحقیق سعی بر این است که روششناسی تحقیق مورد بررسی قرار بگیرد. برای این منظور، در ابتدا مدل تحقیق بررسی میشود و سپس به تعریف عملیاتی متغیرهای مدل پرداخته میشود. همچنین در قسمت معرفی روش تحقیق نیز به اختصار به مزایای دادههای پانلی نسبت به سریهای زمانی و دادههای مقطعی اشاره شده و سپس آزمون مانایی دادههای پانلی از طریق آزمون لوین، لین و چو[۴۳]، ایم، پسران و شین[۴۴] و آزمون فیشر[۴۵] به صورت تئوریکی، مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد و در پایان مدل اثرات ثابت[۴۶] و مدل اثرات تصادفی [۴۷] مطرح میشود.
۴-۲- مدل تحقیق
هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر نرخ خام تولد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر بر تولید ناخالص داخلی سرانه کشورهای منتخب سازمان کنفرانس اسلامی با استفاده از دادههای پانلی طی دوره زمانی ۲۰۱۱-۱۹۹۰میباشد. الگوی اقتصادسنجی مورد استفاده در این مطالعه برگرفته از مدل مورد استفاده توسط پرتنر و همکاران[۴۸] (۲۰۱۳) میباشد که تعدیل یافته مدل مذکور به شکل زیر میباشد:
(۴-۱)
: تولید ناخالص داخلی سرانه بر اساس برابری قدرت خرید پول[۴۹]
[۵۰] : نرخ خام تولد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر به عنوان عامل باروری در نظر گرفته شده است.
: بیانگر i امین متغیر کنترل در زمان tمیباشد که شامل متغیرهای زیر میباشد:
: امید به زندگی در بدو تولد[۵۱]
: مصرف سرانه انرژی [۵۲]
: تشکیل سرمایه ناخالص سرانه [۵۳]
و نشانگر جمله اخلال میباشد.
بیانگر اثرات ثابت، بیانگر بردار ضرایب بلندمدت باروری، بیانگر بردار ضرایب بلندمدت متغیرهای کنترل میباشد.
با توجه به مبانی نظری و تئوریکی ارائه شده انتظار میرود علامت ضرایب نرخ خام تولد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، مصرف سرانه انرژی، تشکیل سرمایه ناخالص سرانه و امید به زندگی در بدو تولد مثبت باشند.
۴-۳- تعریف عملیاتی متغیرها
برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید. |