تحقیق دانشگاهی – بررسی روابط علت و معلولی توسعهی شهرنشینی و ترافیک حاصل از خودروها و …

ایجاد اختلاف بین معابر عابرین پیاده با معابر خودروها و در نتیجه تفکیک حملونقل عابرین پیاده از حملونقل وسایل نقلیه و افزایش سرعت خودروها ، همزمان با کاهش تصادفات عابرین با خودروها و رسیدن این آمار به عدد صفر، همراه با کاهش آلودگی صوتی و حذف منظرهی ترافیک خودروها از سطح کف شهرها و جنگلکاری و کاشت فضای سبز شهری در کالبد درونی شهرها برای توسعهیپایدار فضاهایسبزشهری و در نهایت رشد شاخصهای محیطزیستی در سطح کلان.
دسترسی کامل عابرین، گردشگران و ساکنین شهرها به فضاهایسبز وسط خیابان به عنوان تفرجگاه با حداقل صرف زمان و حداقل هزینهها و با حداکثر سطح رفاه وایمنی برای تفریح خانوادهها و کاهش تردد برون شهری و در نتیجه کاهش مصرف سوخت و آلایندگی هوا و کاهش هزینههای اقتصادی خانوارها و بالطبع افزایش توان خرید خانوارها و افزایش سطح معاملات اقتصادی خرد و در نهایت رشد شاخصهای رفاهی و اقتصادی در سطح کلان.
زیباسازی معماری شهری در حد ایدهآل با امکان تعریف کاربریهای مهندسی جدید با طبقهبندی هندسی شهرها و تفکیک مدلهای ریاضی ترافیکی از همدیگر و متمرکز سازی فضاهای هم نوع از لحاظ ارائه سرویسهای خدمات شهری( رسانهای، آموزشی، اقتصادی، امنیتی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی، تفریحی، گردشگری، اجتماعی) و در نتیجه امکان مدیریت متمرکز بر هزینهها و درآمدها در سطوح اقتصاد خرد و کلان.
افزایش کنترل در مدیریت شرایط بحرانی و در نتیجه کاهش خطرات و ریسکهای مرتبط با محدودیت فضاهای شهری، مانند استفاده از سطح معابر خودروها به عنوان مسیل در شرایط بحرانی بارندگی و جاری شدن سیل در سطح شهرها و جلوگیری از آسیب دیدگیهای مراکز مسکونی، تجاری، اقتصادی، اجتماعی، امنیتی، خدماتی، بهداشتی. و در نتیجه افزایش سطح سرمایهگذاری بخشهای داخلی و خارجی و رشد شاخصهای اجتماعی و اقتصادی با افزایش میزان اعتماد به برگشت سرمایه در کوتاهترین زمان.
حفاظت از لایهی اوزون با کاهش سطح تابش و بازخورد(انعکاس) حرارت خورشید از سطح آسفالت و یا سطح پیادهروها با کاهش حداکثری دمای شهر با ایجاد فضای سبز جنگلکاری در مراکز خیابانها و نیز استفاده از فضاهای غیرهمسطح ایجاد شده به عنوان کریدورهای جریان هوا برای تداوم حرکت اکسیژن تولید شده از جنگلکاریهای شهرها برای سالمسازی محیطزیست شهری و کاهش میزان بیماریهای ناشی از آلودگی هوا و نهایتا رشد شاخصهای بهداشتی و اجتماعی در سطح ملی و جهانی.
امکان استفاده مجدد از سطح آزاد خیابانها با احداث سقف بر روی آنها برای طرحهای گردشگری و تفریحی و امکان ایجاد کریدور تنفسی برای تمامی معابر.
با تعمیق خیابانها و یا ترفیع اماکن؛ عملا دید رانندگان به جای تماشای تابلوهای شهری به جلو هدایت شده و سبب کاهش زمان سفرهای شهری و کاهش مصرف سوخت و کاهش زمان پیدا کردن محل پارک برای خودروها و کاهش آلودگی هوا و افزایش سطح رضایت عمومی جامعه در سطح خرد و کلان میگردد.
استفاده از فضایسبز و جنگلکاری وسط خیابانها، سبب ایجاد چشمانداز و استراتژی پایدار و یکسانی در سطح جهانی با بسط و توسعه محیطزیست با استانداردهای جدید برای حفظ هوا ، خاک و آبهای زیر زمینی از تهدیدات آلایندگی های ناشی از توسعه زندگی شهری و امکان تولید اکسیژن از طریق فضاهای سبز و جنگل کاری وسط خیابان تا حد بالای استاندارد برای ادامهی حیات انسان خاکنشین میشود.
امکان مدیریت علمی و قابل برنامهریزی شهری بسیار افزایش یافته و در نتیجه دیدگاههای محافل اجتماعی جهانی برای تعملات بینالمللی افزایش مییابد که سبب توسعهی طولی سازمان میگردد.
استانداردسازی سرانهی فضای سبز شهری بر اساس تعداد خودروها به جای تعداد انسانها انجام گردد.
۵- ۲ پیشنهادات
بعد از شناسایی ارتباطات بسیار پیچیدهی عوامل ایجاد ترافیک شهری، روشهای اصلاحی و توسعهای بر اساس مطالب ارائه شده در فصول قبلی، به عنوان ویژگیهای چشمانداز معماری شهری و افزایش سطح سرویس معابر با اولویت توسعه و حفظ محیط زیست در هزاره سوم، پیشنهاد شدهاند:
۵-۲-۱ تفکیک سطحگذر و فضای سبز
تفکیک سطحگذر و فضایسبز به معنی؛ جداسازی و برآورد حداکثر عرض استاندارد مورد نیاز برای تردد عابرین پیاده و وسایل نقلیه، به انضمام پارکینگهای مورد نیاز، و فضای سبز و جنگلکاری مورد نیاز جهت تولید اکسیژن کافی برای ادامهی حیات انسان و آشتی او با طبیعت با چشمانداز توسعهی پایدار در شهرسازی و حفظ و توسعهی فضای سبز شهری.
دومین قدم که تاکنون اجرا نشده است و به عنوان یک پیشنهاد جدید در شهرسازی ارایه میگردد:
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید. |